MOVIE REVIEW; QUARANTINE


Quarantine [2008] är en re-make av den spanska skräckfilmen [REC] som blev en stor succé. Handlingen är i princip densamma; En ung reporter ska under en natt bevaka, i detta fallet, LAFD (Los Angeles Fire Department) och lyckan är gjord när hon och hennes kameraman får följa med på en utryckning till en isolerad byggnad efter att de som bor i lägenhetshuset har hört skrik från ovanvåningen och ringt larmcentralen. Väl inne möts de dock av något mycket mer fasansfullt än de någonsin kunnat föreställa sig...

Jag börjar undra om USA inte har några egna skräckfilmsideér, med tanke på att några av 2000-talets största kassasucceér faktiskt har varit just rip-offs på andra länders filmer, så som The Ring, The Grudge och The Eye.
Om man jämför den här filmen med orginalet så märks det verkligen att det här är en kopia. Visst, det är bra skådespelare och när det kommer till filmkvalitén så finns det inget att gnälla på, USA gör bra film, så är det helt enkelt. Men den känns inte lika smart som orginalet. Zombierna är mindre välgjorda, det är betydligt mer splatter och de har inte lyckats med hoppa till-scenerna hälften så bra som den spanska har. Där fick man dessutom en liten inblick i vilka personerna som bodde i lägenheten var, här kändes de mest som statister och jag kan inte säga att jag brydde mig nämnvärt när de blev dödade av blodtörstiga zombies. Dessutom tror jag att det var fler personer i lägenhetshuset i den här filmen vilket gjorde det hela lite rörigt och det blev ingen riktig story, bara död efter död efter död.
USA har satsat på att det ska gå snabbt, vara blodigt och man ska få allt förklarat för sig till skillnad mot den spanska versionen där det var en betydligt mer krypande stämning och man fick lägga ihop 1 plus 1 själv.

Andra faktorer som gör att man märker att detta är just en amerikansk version: Sexistiska skämt, en snygg brandman, skämt om receptbelagda tabletter/knark, en ung tjej i halvporriga sovkläder,  en smårasistisk äldre dam. Dessutom är den utländska familjen från Afrika i den här filmen, i [REC] är de kineser.

Skådisar; Jennifer Carpenter (från Dexter), Jay Hernandez (Hostel 1 & 2) och Columbus Short (Stomp the Yard, This Christmas).

Betyg:
MMMMM

Orginalet [REC]: MMMMM

TRASH TALKERS;

Kommentera själv;

Who?:
Remember?

Mail me: (publiceras ej)

Where?:



Trackback
RSS 2.0